Imatran Klubitalo

JOB SHADOW DAY

Imatran Klubitalo osallistui toukokuussa 2023 Job Shadow Day-tapahtumaan

Vuoden 2023 Job Shadow Day -tapahtumaan osallistui neljä jäsentämme. He kävivät seuraamassa työtehtäviä Imatrankosken S-Marketissa, Attendo Vuokselassa, Imatran seurakunnalla sekä Näitten Paikan kirppiksellä.

Haluamme kiittää oheisia työnantajia siitä mahdollisuudesta jonka he tarjoavat jäsenistöllemme!

S-market logo
attendo logo
logo2020
305960772_393726316285845_2488648990958012209_n
Jyri Attendo Vuokselan keittiössä harjoittelussa
Jyri Attendo Vuokselan keittiössä harjoittelussa
Jarkko Imatrankosken S-Marketissa harjoittelemassa
Aku Tää ja Nää Pajakirppiksellä harjoittelemassa

Ohessa kuvia Job Shadow Day-harjoittelupaikoista. Vasemmalla kaksi kuvaa Jyristö Attendo Vuokselan keittiössä, sitten Jarkko Imatrankosken S-marketissa hyllyttämässä, ja oikeassa laidassa näkyy Aku Tää ja Nää Pajakirppiksellä. Kiitos edelleen kaikille työnantajille, jotka tarjositte tämän mahdollisuuden jäsenillemme! 

Job Shadow Day on mahdollisuuksien päivä

Job Shadow Day on päivä henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä. Päivän tarkoituksena on tuoda esille erityistarpeita omaavien henkilöiden osaaminen ja motivaatio työntekoon. Päivä onkin tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseen.Job Shadow Day -päivänä pyritään järjestämään onnistuneita kohtaamisia työnantajien ja työn seuraajien välillä. Päivän aikana työn seuraaja pääsee tutustumaan unelmatyöhönsä oikealla työpaikalla ja näkemään, sopisiko työ hänelle. Työn seuraaminen sopii erityisesti siirtymävaiheessa oleville nuorille, jotka miettivät opintopolkuaan.Suomessa on alusta alkaen ollut tärkeää mahdollisuus tutustua päivän aikana myös oppilaitoksiin ja siten selvittää mielekäs opintopolku.

Suomessa päivä on ensisijaisesti asenteenmuokkausta, jonka avulla on mahdollista luoda paikallista ja alueellista yhteistyötä erityisryhmien työllistymisen tueksi ja mahdollistamiseksi.

Vates-säätiön koordinoimaan Job Shadow Dayhin kuuluu kirjallinen sopimus, jonka allekirjoittavat lähettävä taho eli organisaatio, joka lähettää työnseuraajan seuraamaan päivää, työn seuraaja sekä työnantaja vastaanottavana tahona.

Vates vakuuttaa Job Shadow Dayhin osallistuvat työnseuraajat ja heidän työpaikalle tulevat ohjaajansa virallisena Job Shadow Day -päivänä. Lähettävä taho  vastaa siitä, että työn seuraaja on vakuutettu joko Vatesin vakuutuksen tai lähettävän tahon oman vakuutuksen kautta. Jos virallinen JSD-päivä ei sovi työnantajalle ja työn seuraaminen tapahtuu jonain toisena päivänä, on lähettävän tahon huolehdittava, että työn seuraaja on vakuutettu lähettävän tahon kautta.

https://www.vates.fi/vates/job-shadow-day.html