Imatran Klubitalo

TYÖLLISTYMISEN JA OPINTOJEN TUKI

TYÖLLISTYMISEN TUKI

Klubitalolta toimii kolme työvalmentajaa, joilta saa tukea ja ohjausta työllistymiseen. Talon arjessa voi ylläpitää ja harjoitella erilaisia työelämätaitoja, kuten kassakoneen käyttöä, kirjanpitoa, keittiötyöskentelyä ja it-osaamista. Erilaiset aktiviteetit ja talon tehtävät tarjoavat mahdollisuuden vaikkapa innostuksen heräämiseen uuden alan kokeilemiseksi!

Kurimuksenamme oleva pandemia on vaikuttanut suoraan työelämään monin tavoin. Muun muassa tapahtuma- ja ravintola-alat ovat olleet aikamoisen paineen alla. Vaikutukset ovat tuntuneet myös Klubitalollamme; työrintamalla on ollut hiljaista, yhtään siirtymätyöpaikkaa ei talollamme tällä hetkellä ole. Takana on haastavat ajat, mutta nyt olemme parempaa kohden menossa.

Kuluneiden korona-kuukausien aikana emme suinkaan ole olleet ”tumput suorina” mitä työllistymis-ohjelmaamme tulee; pinnan alla on porissut koko ajan. Olemme lähteneet mukaan eri työllistymishankkeisiin; olemme muun muassa mukana ESKOT ry:n ja Metropolian yhteisessä Puuttuva pala-hankkeessa, jossa rakennetaan työllisyyspolkuja nykyisten tuettujen työllistämismuotojen ja avoimien työmarkkinoiden välille.

Yhtenä näkyvänä tuloksena oheisesta hankkeesta on Kohti keikkatyötä -työkirja, jota olemme Klubitalolla yhdessä täyttäneet. Suunnitelmissa on, että syyskaudella 2021 organisoimme Kohti keikkatyötä- ryhmän. Rakentaen kokonaisuuden, jossa työkirjan täytön ohessa jäsen voi osallistua myös Unelmakeidas- sekä toivo-koulutuksiin. Koulutukset tukisivat toinen toisiaan, muodostaen kattavan paketin, jonka voi suorittaa kokonaisuudessaan tai tehdä vain ne osat jotka tuntuvat parhaiten sopivilta.

Puuttuva pala-hankkeen myötä talollamme on pyörinyt myös Kykykahvit, joissa sisältönä on ollut omien vahvuuksien kartoittaminen, sekä aiemmin mainitun Kohti keikkatyötä -työkirjan täyttäminen. Kykykahvit tulevat pyörimään myös tulevalla syyskaudella joka toinen torstai. Uutena toimintana olemme lanseeraamassa joka keskiviikko klo 10.00 toimistossa kokoontuvan työelämä-ryhmän, jossa keskitytään työllistymiseen liittyviin asioihin (esim. avoimien työpaikkojen etsiminen eri nettialustoilta, ansioluetteloiden ja työhakemusten täyttö ym).

Olemme myös mukana Työtä – hankkeessa, jota koordinoi Eksote ja mukana hankkeessa ovat Eksoten eri yksiköiden lisäksi TE-palvelut, Kela ja Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskus (TYP), useat järjestöt ja yhdistykset sekä muut työkyvyn tukeen linkittyvät toimijat. Hankkeen tavoitteena on luoda Etelä-Karjalaan työllistymisen tuen monialainen ja yhtenäinen kokonaisuus, jossa asiakas saa tarpeenmukaista palvelua riippumatta mahdollisesta diagnoosista, sosiaalietuusstatuksesta tai asiakkuudesta.

Hankkeissa mukana olon myötä meidän ei tarvitse itse kehittää kaikkea aivan alusta lähtien; olemme mukana kehittämässä uusia työkaluja ja toimintatapoja, ja saamme ne tuoreeltaan käyttöömme. Lisäksi hankkeiden avulla verkostoidumme, kehitämme yhteistyöverkostoja, joka on tuiki tärkeää varsinkin nykypäivänä: yhteistyökuvioiden rakentaminen muiden toimijoiden kanssa varmentaa omaa paikkaamme tässä kokonaisuudessa.

Kaikessa tässä pyrkimyksenämme on kehittää kokonaisuus, jonka avulla voimme jokaisen työllistymisestä kiinnostuneen jäsenen kanssa rakentaa henkilökohtaista, jäsenen elämäntilanteen mukaista polkua kohti työelämää. Joten jos työelämään paluu on tavoitteenasi, ole meihin yhteydessä, nappaa talolla työvalmentajaa hihasta ja lähdetään yhdessä rakentamaan sinun polkuasi kohti työelämää.

Työvalmentajat 

Sari Ilonen sari.ilonen(at)eskot.org, p. 050 550 6911
Sari Krüger sari.kruger(at)eskot.org, p. 050 555 5408
Jukka Pousi jukka.pousi(at)eskot.org, p. 050 469 8648

Kuvassa työvalmentaja yhdessä jäsenen kanssa talolla tapahtuvassa koulutuksessa.

OPINTOJEN TUKI

Klubitalolta saa tukea opintoihin liittyvissä pulmissa ja kysymyksissä. Opintovalmentajan kanssa voit pohtia sinulle sopivia opiskeluvaihtoehtoja, täyttää hakemuksia ja käydä tutustumassa eri oppilaitoksiin. Jos tarvitset lisätukea opinnoissa etenemiseen, voimme yhdessä pohtia esimerkiksi opiskelutekniikoita, ajankäyttöä tai arjenhallintaa. Voit myös tehdä Klubitalolla omia opintojasi opintovalmentajan tuella. Klubitalolta löytyy rauhalliset ja opiskeluun sopivat tilat sekä tietokoneet, jotka ovat käytössäsi.

Opintovalmentaja

Tuula Kotola
tuula.kotola(at)eskot.org
Puh. 050 555 5409